2009. március 15.

Szex és New York - ahogyan még sosem láttuk

Hát igen, egyik Szex és New York epizódban sem láttuk a szereplőket ilyen kikerekedett hassal flangálni a Nagy Alma bulihelyein - pedig szerintem mindegyik gebére ráfért volna legalább három adag azokból a mennyei kajákból, ami múlt kedden került az asztalunkra (ezt onnan tudom, hogy a vacsora végén megnéztük a filmet és ott szemügyre vehettem a kedves szereplőket, akiknek eddig nem nagyon voltam rajongója).
Ezzel el is árultam az est témáját.
A házigazda, Ramóna-Jessica Parker, alias Carrie Gál különleges menüt állított össze különleges vendégeinek, hiszen New York leghíresebb szinglijei látogattak el hozzá:
- a visszafogott bizniszvumen Tücsi Hobbes,
- a kifogástalan ízlésű Noriko Jones,
- a csakis kóser finomságokat fogyasztó Lilla York,
- illetve a szexőrült férfifaló, Ordas Bradshaw. Legjobb ruhájukban vonultak fel díváink, bár mint kiderült, korántsem könnyű taxit kapni az esti csúcsforgalomban - még ezeknek a szexistennőknek sem. De úgy látszik, mindent bevetettek, hiszen még a leves előtt odaértek Carrie-hez.
Az előétel lime-os pálinka volt (mármint nem lime-ból készült, hanem gumicsizmából, meg amit a ház körül találtak és belefőzték a szomszédokat), amit Tücsi dietetikusa tanácsára nem fogyasztott el, ellenben Lilla és Zsilárd (jómagam) többször is repetázott az est folyamán.

A kerítésszaggató műanyag tejesüveges pálinka után meg se kottyant a csilis-lime-os csípős-savanyú Tom-Yum leves, amiből Lillánk csak a levet kapta meg, hiszem Carrie nem kapott kóser rákot.
A következő fogások mangós-kókuszos csirke és szarvas (NEM BAMBI!!) Rendang volt. Ez utóbbi az ínyencek kedvence, a legfinomabb étel a világon - persze ehhez tudni kell értékelni a távol-keleti konyhát és azt, hogy ők azt eszik, amit utolérnek és azzal fűszerezik, ami nem mozog. Mindenesetre jól kiegészítette egymást a csirke édes íze és a szarvas csípőssége.
Miután sikerült leküzdenünk ezeket az állatokat is, rövid kvíz következett, amiben személy szerint az esélytelenek nyugalmával indultam, így nem meglepő, hogy végül Noriko nyerte el Mr. Big kegyeit, aki vastag és kemény és rengeteg élvezetet nyújt ;) (vigyázz, Zé!:P)
Fojtásnak végül a tízezer kalóriás brownie elnevezésű szörnyűség következett, ám ő csak kinézetre szörnyű, amúgy pedig az istenek eledele. Elkészítésének módját hétpecsétes titok őrzi és Ramóna azt mondta, csak a halálos ágyán árulja el a receptet, de még az is lehet, hogy magával viszi a sírba.
Ezen ételek és nagyjából 4 pálinka elfogyasztása után olyan állapotba kerültem, hogy megnéztem a Szex és New York filmet és MÉG TETSZETT IS. Igaz, az utolsó másfél órában 5 percenként kérdezgettem, hogy mikor lesz már vége, de ez semmit nem jelent :D

Mindent összevetve kifogástalan este volt, mind az ételeket, mind a hangulatot értékelve, úgyhogy gyerünk, lányok, csak így tovább! :)

Nincsenek megjegyzések: